Българската  си партнира с Bitpanda Technology Solutions, за да предостави

...
Българската  си партнира с Bitpanda Technology Solutions, за да предостави
Коментари Харесай

С iCard ще може да се инвестира в криптовалути и благородни метали

Българската  си партнира с Bitpanda Technology Solutions , с цел да даде налична, сигурна и изцяло интегрирана услуга, напълно през приложението iCard.

Новият капиталов модул е подбуден от устрема на iCard да дава на клиентите си новаторски принадлежности за ръководство на персоналните финанси. Основно преимущество е, че потребителите ще могат да влагат в определените активи напълно през приложението, единствено с няколко докосвания, спестявайки време и старания.

Като един от водачите във финтех бранша в Европа, за създаването на новата услуга, iCard избра да си партнира с Bitpanda Technology Solutions - водеща компания, която разполага с една от най-скалируемите инфраструктури в областта на " вложението като услуга ", в европейски и международен проект.

" Изключително щастливи сме да разтеглим портфолиото си от услуги, като прибавим опцията за вложения в криптовалути и благородни метали към многочислените функционалности за ръководство на персоналните финанси в цифровия портфейл iCard. Стремежът ни да предлагаме новаторски и високотехнологични решения на клиентите си, е постоянно водещ за нас, по тази причина се радваме, че си партнираме с сполучлива и реномирана компания в лицето на Bitpanda Technology Solutions по този важен план ", показа Мария Вълева - изпълнителен шеф и член на борда на шефовете на iCard.

В рамките на взаимния план, Bitpanda Technology Solutions дава изпитаната си капиталова инфраструктура, която разрешава на банки, финтех компании и платежни институции да интегрират функционалността за вложение към своите софтуерни решения, без да се постанова да построяват нужната инфраструктура от нулата.

Изпълнителният шеф на Bitpanda Technology Solutions Лукас Енцердорфер-Конрад добави: " Щастливи сме от партньорството с iCard, което ни разрешава да подсилим разширението на инфраструктурата ни в Източна Европа, като продължаваме да прибавяме още скъпи попълнения към листата ни с новаторски сътрудници, тъй че да предлагаме налични цифрови решения, криптовалути и други класове активи на техните клиенти. Съвместно с Bitpanda Tech, банките и финтех фирмите могат да посрещнат потребностите на потребителите, да основат нов източник на приход и да поддържат стандартите си за сигурност. Толкова е просто ".

Партньорството сред двете компании ще разреши на над 1,8 млн. клиенти на iCard в Европа да получат достъп до света на вложенията през цифровия портфейл, на който към този момент се доверяват за ръководството на финансите си в всекидневието. Клиентите ще имат опция да избират от богат набор от криптовалути и благородни метали, като минималната сума за инвестиция ще бъде едвам едно евро.

Възможността за вложение ще добави богатата гама от услуги в цифровия портфейл. Сред тях са откриването на сметки с IBAN в разнообразни валути, банковите преводи в евро (SEPA) и мигновените банкови преводи в евро (SEPA Instant), издаването на физически и виртуални дебитни карти, мигновените преводи на пари сред консуматори, опцията за заплащане с мобилно устройство, за закупуване на винетки и предплащане на ваучери за мобилни услуги, както и за погасяване на локални налози и такси.

Инвестиционният модул в частта криптовалути и благородни метали ще бъде наличен през приложението , като на първо време ще започва в Италия и България, а по-късно услугата ще бъде показана и на останалите пазари в Европа, на които оперира iCard. На идващ стадий към нея следва да бъде добавена и опцията за вложения в акции и борсово търгувани фондове.

За iCard

iCard е лицензиран от Българска национална банка издател на електронни пари и водещ снабдител на високотехнологични платежни услуги с над 15 години опит на пазара в България и Европа. Отличава се с богато портфолио от финтех артикули, измежду които цифровият портфейл iCard, бизнес сметките iCard for Business, издаването на карти и обработката на преводи по приемане на заплащания iCard Direct, банкоматите iCard ATM, предплатените карти GiftCard, кредитните карти iCard Credit и други

iCard е учредена през 2007 година в България, като понастоящем новаторските финансови решения, които предлага, доближават до над 1,8 млн. клиенти. в над 30 страни в Европа.

За Bitpanda Technology Solutions

Bitpanda Technology Solutions предлага услуга за вложение, основаваща се на една от най-скалируемите капиталови инфраструктури в Европа и света. Платформата разрешава на финтех компании, банкови институции и онлайн платформи да дават достъп до контролирано търгуване, вложение, услуги за предпазване на акции, капиталови фондове, криптовалути, благородни метали и артикули. Партньорите могат да построят своите лични оферти въз основа на ISO 27001 сертифицирана и изпитана във времето инфраструктура. Изцяло модулната платформа разрешава интеграция посредством API или непосредствено посредством white label.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР